ذات الریه (پنومونی) اکتسابی از جامعه در بزرگسالان

ذات الریه چیست؟

ذات الریه یا پنومونی یک عفونت ریه است که می تواند باعث سرفه، تب و مشکلات تنفسی شود. عفونت ریه اغلب توسط باکتری ایجاد می شود، اما می تواند توسط ویروس ها یا میکروب های دیگر نیز ایجاد شود.

پزشکان زمانی از اصطلاح “اکتسابی از جامعه” استفاده می کنند که فرد در زندگی روزمره خود به عفونت مبتلا می شود و نه از حضور در بیمارستان. پزشکان زمانی که افراد از حضور در بیمارستان به عفونت مبتلا می شوند، آن را “اکتسابی در بیمارستان” می نامند.

پنومونی اکتسابی از جامعه می تواند خفیف یا شدید باشد. یک عفونت خفیف گاهی اوقات “ذات الریه در حال راه رفتن” نامیده می شود. به این دلیل که اکثر افراد مبتلا به ذات الریه در حال راه رفتن خیلی بیمار نیستند و هنوز هم می توانند راه بروند و فعالیت های روزانه خود را انجام دهند.

علائم پنومونی اکتسابی از جامعه چیست؟

علائم رایج عبارتند از:

●سرفه – گاهی اوقات افراد مخاطی (خلط) را سرفه می کنند.

●تب

●درد قفسه سینه به خصوص هنگام نفس عمیق کشیدن

●تپش قلب تند

● لرزش و لرز در هنگام تنفس

آیا باید به پزشک مراجعه کنم؟

بله. اگر علائم ذکر شده در بالا را دارید، در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.

آیا به آزمایشات نیاز خواهم داشت؟

احتمالا. پزشک شما در مورد علائم شما می پرسد و یک معاینه انجام می دهد. او احتمالاً عکس قفسه سینه را برای یافتن عفونت در ریه های شما انجام می دهد.

بسته به شرایط فردی شما، ممکن است به آزمایشات دیگری نیاز داشته باشید. اینها می تواند شامل آزمایش خون یا آزمایشات بر روی نمونه مخاطی (خلط) باشد که سرفه می کنید.

پنومونی اکتسابی از جامعه چگونه درمان می شود؟

پزشکان ذات الریه اکتسابی از جامعه را با داروهای آنتی بیوتیک درمان می کنند. این داروها میکروب های عامل عفونت را از بین می برند. اکثر افراد می توانند قرص های آنتی بیوتیک را در خانه مصرف کنند، اما برخی از افراد نیاز به درمان در بیمارستان دارند. افرادی که در بیمارستان تحت درمان قرار می‌گیرند معمولاً آنتی‌بیوتیک‌ها را از طریق یک لوله نازک که به داخل ورید آنها می‌رود، دریافت می‌کنند. برخی از افرادی که در بیمارستان تحت درمان قرار می گیرند نیز اکسیژن اضافی دریافت می کنند تا راحت تر نفس بکشند.

اکثر افراد در عرض 3 تا 5 روز پس از مصرف دارو احساس بهتری پیدا می کنند. اما سرفه ناشی از ذات الریه می تواند هفته ها یا ماه ها پس از درمان ادامه یابد. اگر علائم شما پس از شروع درمان بهبود نیافت یا بدتر شد، به پزشک یا پرستار خود اطلاع دهید.

آیا کار دیگری برای مراقبت از خودم می توانم انجام دهم؟

بله. می توانید:

●به اندازه کافی استراحت کنید

●مایعات فراوان بنوشید

برای جلوگیری از ابتلای مجدد به ذات الریه چه کنم؟

برای جلوگیری از میکروب‌ها، می‌توانید دست‌های خود را مرتباً با آب و صابون بشویید یا از ضدعفونی کننده های الکلی استفاده کنید.

همچنین می‌توانید واکسن‌های خاصی را برای جلوگیری از ابتلای مجدد به ذات‌الریه دریافت کنید. واکسن ها می توانند از برخی عفونت های جدی یا کشنده جلوگیری کنند. شما باید هر سال واکسن آنفولانزا بزنید. بسته به وضعیت فردی شما، پزشک ممکن است توصیه کند که واکسن پنوموکوک را نیز دریافت کنید. این می تواند از ابتلای شما به عفونت ناشی از نوعی باکتری که معمولاً باعث ذات الریه می شود جلوگیری کند.

اگر سیگار می کشید، ترک سیگار نیز راه مهمی برای کمک به پیشگیری از ذات الریه است. به طور کلی، یک سبک زندگی سالم، از جمله داشتن یک رژیم غذایی سالم و ورزش منظم نیز می تواند به پیشگیری از بسیاری از مشکلات از جمله ذات الریه کمک کند.

دکتر رشیدی وب‌سایت

نظرات بسته شده است.